Grill z arbuza, owocowe szaszłyki

Grill z arbuza, owocowe szaszłyki
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: KORAL
Taki arbuzowy grill cieszy oko a dzieci uwielbiają takie owocowe szaszłyki. Takie szaszłyki to doskonały dodatek do grillowanego mięsa i sera koziego.

Składniki

  • 1 arbuz
  • winogrona bezpestkowe zielone i czerwone
  • borówki
  • morele
  • patyczki do szaszłyków

Przygotowanie

  1. Odkroić 1/3 arbuza. Obie części wydrążyć okrągłą łyżeczką do wydrążania.
    Kuleczki arbuza odkładamy do miseczki.
    Z owoców robić szaszłyki nadziewając owoce na patyczki i położyć na arbuzowego grilla.

  2. Ja arbuza położyłam na drewnianej kłodzie opartej o podstawkę do kwiatków.

Komentarze do przepisu (6)

Dariusz-D 13 maja
Naprawdę cudne.
Gratuluję serdecznie :-)
FoodSafari 13 maja
super pomysł :)
SprytnaChochla 13 maja
Ślicznie wygląda - super pomysł na zdrowe podjadanie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 arbuz
  • winogrona bezpestkowe zielone i czerwone
  • borówki
  • morele
  • patyczki do szaszłyków
Składniki