Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miska, sito, garnek, patelnia, łyżka, wyciskarka do owoców, ubijaczka do ziemniaków.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Sos żurawinowy: 1. Umyj 340g żurawiny świeżej lub mrożonej. 2. Dodaj ją do gotującej się wody. 3. Gotuj na małym ogniu. 4. Dodaj 3 łyżki miodu i sól do smaku. 5. Umyj pomarańczę, 6. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. 7. Dodaj skórkę i sok do żurawiny. 8. Gotuj jeszcze przez chwilę. 9. Jeśli sos będzie za kwaśny dodaj więcej miodu. 10. Rozgnieć większe kawałki żurawiny. 11. Sos zdejmij z ognia i wystudź.
Sałatka góralska: 1. Umyj roszponkę. 2. Dodaj roszponkę do miski. 3. Usmaż na patelni boczek i ser góralski-kulki- tylko do zarumienienia. 4. Poczekaj jak boczek i ser trochę ostygną. 5. Dodaj boczek i ser do miski. 6. Wymieszaj składniki. 7. Dodaj sól i pieprz do smaku. 8. Polej składniki wystudzonym sosem żurawinowym. 9. Wymieszaj składniki. Smacznego:)