Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam dla Was francuska surówkę z marchewki i cieciorki. Chrupiąca, aromatyczna i zdrowa. Wspaniała jako dodatek do obiadu lub nawet danie samo w sobie. Bardzo Wam ja polecam, szczególnie teraz na Jessie i zimę kiedy dodatkowa porcja witamin bardzo się przyda.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1780
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 54
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1780
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 54
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Obraną marchewkę pokroić w cieniutkie paseczki, patrz film, lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę przelozyc do miski i dodać do niej odsączoną i przepłukaną cieciorkę, posiekaną cebulkę lub szczypiorek i posiekaną natkę pietruszki.
W osobnym naczyniu połączyć wszystkie składniki na sos. Gotowy sos wlać do sałatki. Całość dobrze wymieszać. Sałatkę najlepiej zrobić wcześniej przed spożyciem i przechowywać w lodówce, aby wszystkie smaki mogły się ze soba przegryźć. Smacznego!