Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 608
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 608
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
Ugotowane warzywa bardzo drobno pokroiłem , dodałem również pokrojone w kostkę ogórki , jabłka skropione sokiem z cytryny oraz cebulę. Odłożyłem część do przybrania . Wymieszałem wszystkie składniki , doprawiłem solą i pieprzem. Sałatkę przełożyłem do salaterki , udekorowałem , układając na wierzchu paski z odłożonych warzyw oraz posiekanego szczypiorku. W oryginalnym przepisie dopuszcza się udekorowanie posiekanym ugotowanym jajkiem ( osobno żółtko i białko ) . Ja tak zrobiłem. Sałatkę wstawiłem do lodówki , aby oziębiła i się „przegryzła”. Przygotowałem sos : śmietankę delikatnie połączyłem z resztą składników. Sos podałem osobno.