Figowa sałatka

Figowa sałatka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Prosto, szybko, pysznie.

Składniki

  • 6-8 świeżych fig, przekrojonych na połówki
  • 100 gramów świeżej rukoli
  • 50 g siekanych orzeszków piniowych, uprażonych
  • 50 g sera feta
  • Dressing : 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżeczki octu balsamicznego
  • ¼ łyżeczki francuskiej musztardy Dijon
  • szczypta soli
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka miodu miętowego
  • 100 g radicchio

Przygotowanie

  1. W salaterce delikatnie wymieszałem listki rukoli, uprażone na suchej patelni orzechy, połówki fig i kawałki gorgonzoli. Całość polałem dressingiem.

Komentarze do przepisu (5)

konhambos 11 października
Bardzo smaczna salatka, a teraz mamy sezon na najlepsze figi :)
Futka 11 października
Figowa poezja smaków! <3
KulinarnaChwila 12 października
Super;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 6-8 świeżych fig, przekrojonych na połówki
  • 100 gramów świeżej rukoli
  • 50 g siekanych orzeszków piniowych, uprażonych
  • 50 g sera feta
  • Dressing : 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżeczki octu balsamicznego
  • ¼ łyżeczki francuskiej musztardy Dijon
  • szczypta soli
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka miodu miętowego
  • 100 g radicchio
Składniki