Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty w kolejnej odsłonie. Tym razem postawiłam na wyrazisty smak i połączyłam czerwoną kapustę z chrzanem. Polecam.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1722
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 223
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 165
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1722
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 223
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 165
Składniki
Czerwoną kapustę drobno poszatkować, posolić (2 łyżki soli) i odstawić, najlepiej na całą noc. Następnego dnia kapustę zalać gorącą wodą i po chwili odcisnąć. Kapusta będzie miękka i straci nadmiar soli. Groszek konserwowy osączyć z zalewy, dodać do kapusty. Warzywa połączyć z majonezem i chrzanem żurawinowym. Całość wymieszać, ewentualnie doprawić odrobiną soli. Jeżeli surówka będzie mało wyrazista, można dodać nieco więcej chrzanu, wszystko zależy od naszego podniebienia.
Smacznego.