Coleslaw z młodej kapusty

Przepis dnia 2021-05-17
Coleslaw z młodej kapusty
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Delikatna i klasyczna!

Przygotowanie

  1. Do tej surówki najlepiej użyć malaksera, ale można też spróbować drobno posiekać. Warzywa pokroiłam w 2 cm kawałki. Wrzuciłam do malaksera i rozdrobniłam.

  2. Dodałam sosy, natkę i przyprawy. Z początku surówka będzie się wydawała mało wilgotna ale kapusta puści sok i zmięknie. Wtedy dobrze jest ją przemieszać i jeszcze sprawdzić smak. Najlepsza jest już pół godziny po wykonaniu.
    Uwaga! kapusta "słonieje", więc trzeba uważać, zawsze szczypta cukru robi dobrze i dla kapusty.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (76)

Nevermore 29 kwietnia
Do rybek uwielbiam, pycha :)
Dariusz-D 30 kwietnia
Surówka MALINKA :-)
kuchmariola63 30 kwietnia
Pyszna surówka. Dzisiaj robiłam z pekińskiej,młodej kapusty :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki