Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka (a może surówka?) colesław jest znana głównie dzięki McDonaldowi, gdzie jest podawana. Warto jednak zrobić ją samodzielnie w domu – możemy doprawić ją do swojego smaku, poeksperymentować z przyprawami i stworzyć wyjątkowo smaczne danie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Zaczynamy od kapusty. Bardzo drobniutko ją kroję. Można też poszatkować ją w malakserze. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do kapusty. Drobniutko kroję cebulę i dodaję do reszty składników.
Teraz dodaję mleko i majonez i dobrze wszystko mieszam. Następnie dodaję cukier puder, pieprz, ocet jabłkowy i sok z cytryny. Ewentualnie – odrobina soli.
Sałatkę wstawiam do lodówki na minimum godzinę – wszystkie smaki muszą się dobrze przegryźć. Na koniec można ozdobić ją liściem natki pietruszki lub posiekać natkę i posypać nią sałatkę. Smacznego!!!