Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo orzeźwiająca, lekka, w sam raz na wiosenną porę. Ogórek i seler sprawiają, że jest przyjemnie chrupiąca, morele dodają słodkości, a pomidorki w oleju i wyrazisty sos sprawiają, że sałatka nabiera charakteru.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 98
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 98
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Składniki
Morele zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
Odcedzić i wystudzić.
Obrany ogórek, morele, seler i suszone pomidory pokroić w kostkę.
Sos grecki wymieszać z wodą, cukrem, olejem i drobno posiekanym czosnkiem.
Wymieszać z warzywami. Schłodzić w lodówce pół godziny.
Podawać z grzanką lub jako dodatek do wędlin, bądź spożywać jako samodzielne danie.