Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caprese z awokado jest idealne zarówno na śniadanie, kolację, czy dodatek do obiadu. Jestem zdecydowanie fanką sałatki caprese i pojawia się ona u mnie dość często w różnych formach i z różnymi dodatkami. Awokado, oprócz czarnych oliwek, to jeden z moich ulubionych dodatków do tej włoskiej klasyki.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 103
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 807
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 103
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 807
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Składniki
Najpierw dokładnie myjemy pomidorki. Kroimy je w średniej grubości plasterki. Następnie tak samo kroimy mozzarellę. Z awokado usuwamy pestkę i obieramy go ze skórki. Kroimy w plasterki.
Wszystkie pokrojone składniki układamy naprzemiennie na talerzu.
Następnie do miseczki przeciskamy przez praskę czosnek. Później zalewamy go oliwą i lekko solimy. Dokładnie mieszamy i taką mieszanką polewamy naszą sałatkę. Dodatkowo możemy ją lekko skropić octem balsamicznym.
Tuż przed podaniem dodajemy kilka listków świeżej bazylii i oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego ;)