Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna surówka do obiadu.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Wykonanie: Buraki dobrze umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Następnie ugotować je w małej ilości wody na silnym ogniu pod przykryciem. Rabarbar opłukać i zetrzeć na tarce. Masło stopić, dodać mąkę, starannie rozprowadzić i zarumienić na złoty kolor i odstawić. Zasmażkę rozprowadzić zimną wodą na rzadką masę i mieszając zagotować. Buraki wymieszać z zasmażką, zgotować, wymieszać z startym rabarbarem, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać, silnie podgrzać i podawać do obiadu.