Buraczki z bananem

Buraczki z bananem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jak szaleć to szaleć! A tak całkiem serio, chcieliśmy przekonać się, jak wyjdzie takie „psychopatyczne” kucharza myślenie. Serio! Bo to przyśniło się. A jak wyszło? Przekonajcie się sami ;)

Składniki

  • 500 g pieczonych buraczków
  • 1 duży banan
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 50 ml oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki miodu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Buraczki i banana ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy 3 łyżki octu i szybko mieszamy, by banan nie sczerniał.
    Kolejnym krokiem będzie dodanie oleju, choć dla nas idealnym do tego typu dodatków jest olej z pestek winogron. Nie dominuje w potrawie, a jednocześnie nadaje aksamitności.
    Doprawiamy miodem, solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (4)

Fram 26 maja
będzie testowane... tradycyjnie w weekend ;-)
jak pieczesz buraki?
wstyd się przyznać, ale jeszcze tego nie... Czytaj całość »
będzie testowane... tradycyjnie w weekend ;-)
jak pieczesz buraki?
wstyd się przyznać, ale jeszcze tego nie robiłem
KulinarnaChwila 27 maja
Takich jeszcze nie jadłam ,warto zrobic :)
GREGORHSPEED 27 maja
Każdy osobno zawijam w folię aluminiową. Piekarnik na 190°C, około 90 minut.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g pieczonych buraczków
  • 1 duży banan
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 50 ml oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki miodu
  • sól, pieprz
Składniki