Buraczki na zimno

Buraczki na zimno
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: jkm69
Znakomita surówka do dań mięsnych z sosem

Składniki

  • Buraki 5szt.
  • Jabłko 1szt.
  • Cebula 1 mała lub pół dużej
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól,pieprz i cukier wg uznania
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki

Przygotowanie

  1. Buraki gotujemy nieobrane do miękości.
    Studzimy obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Jabłko również ścieramy na tarce a cebulke drobno kroimy.
    Całość mieszany i przyprawiamy wg uznania (u mnie spora szczypta soli i pieprzu plus łyżeczka cukru) dodajemy oliwe.
    Buraczki wkładamy do lodówki. SMACZNEGO!!!

Składniki
  • Buraki 5szt.
  • Jabłko 1szt.
  • Cebula 1 mała lub pół dużej
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól,pieprz i cukier wg uznania
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki
Składniki