Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone na ciepło to bardzo zdrowy i pożywny dodatek do mięs .
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Buraki umyj , bez obierania ułóż w garnku , wlej wodę tak aby całe były przykryte . Ugotuj do miękkości . Wystudź , obierz , zetrzyj na tarce o grubych oczkach .
Włóż do garnka starte buraczki , masło . Podsmaż . Zdejmij z ognia , posyp mąką po wierzchu , wymieszaj . Ponownie postaw na palnik , zasmaż ciągle mieszając aby się nie przypaliły . Jak są za gęste , podlej wody . Zdejmij z ognia , posól , dodaj cukru do smaku , wciśnij sok z cytryny . Wymieszaj .