Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.... witaminowa & light ......
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Jajka ugotowac,obrac,wystudzic,pokroic na cwiartki.
Brokul umyc,podzielic na rozyczki,wrzucic na gotujaca osolona wode,gotowac 5,7 minut zeby nie byl za miekki.Odcedzic,przeplukac 2 razy zimna woda.Odcedzic i pozostawic na sitku do wystygniecia.
Majonez,jogurt,przyprawy (ewentualnie rozdrobniony czosnek) wymieszac razem,doprawic do smaku sola,pieprzem.Do sosu dodac pokrojona papryke(w drobna kostke).
Cebule pokroci w cienkie piorka,,ogorka w kostke,pomidorki na pol(normalne na osemki).
W naczyniu ulorzyc jajka,polac odrobina sosu,nastepnie pomidory,ogorki,cebule,polac odrobina sosu.Na wierzch poukladac rozyczki wylac reszte sosu.
Slatke posypac pokrojonymi paluszkami krabowymi lud krewetkami.Salatka smakuje najlepiej schlodzona.