Do zrobienia tej sałatki potrzebujemy trzech składników. Jest szybka w wykonaniu, smaczna i soczysta. Idealnie pasuje do pieczywa, ale można też jeść ją bez dodatków.
Składniki
Filety z makreli (lub śledziowe) w sosie pomidorowym - 1 puszka
Kukurydza konserwowa - 3/4 puszki
Ogórki konserwowe - 3-4 sztuki
Sól i pieprz do smaku
Opcjonalnie - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Reklama
Przygotowanie
Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, rybę rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy. Przyprawiamy sałatkę solą i pieprzem.
To prawda. Tuńczyka staram się unikać ze względu na spore ilości rtęci jakie gromadzi, ale makrelę, czy... Czytaj całość »
To prawda. Tuńczyka staram się unikać ze względu na spore ilości rtęci jakie gromadzi, ale makrelę, czy śledzia z puszki często wykorzystuję do tej sałatki.
Komentarze do przepisu (4)
*Przejdziesz do wersji klasycznej