Błyskawiczna sałatka z kukurydzą

Przepis dnia 2020-09-01
Błyskawiczna sałatka z kukurydzą
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: basiliana
Do zrobienia tej sałatki potrzebujemy trzech składników. Jest szybka w wykonaniu, smaczna i soczysta. Idealnie pasuje do pieczywa, ale można też jeść ją bez dodatków.

Składniki

  • Filety z makreli (lub śledziowe) w sosie pomidorowym - 1 puszka
  • Kukurydza konserwowa - 3/4 puszki
  • Ogórki konserwowe - 3-4 sztuki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Opcjonalnie - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, rybę rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy. Przyprawiamy sałatkę solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 16 sierpnia 2020
Bardzo smaczny sposob na wykorzystanie rybek, nie tylko tunczyka!
KulinarnaChwila 17 sierpnia 2020
Super :)
basiliana 26 sierpnia 2020
To prawda. Tuńczyka staram się unikać ze względu na spore ilości rtęci jakie gromadzi, ale makrelę, czy... Czytaj całość »
To prawda. Tuńczyka staram się unikać ze względu na spore ilości rtęci jakie gromadzi, ale makrelę, czy śledzia z puszki często wykorzystuję do tej sałatki.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Filety z makreli (lub śledziowe) w sosie pomidorowym - 1 puszka
  • Kukurydza konserwowa - 3/4 puszki
  • Ogórki konserwowe - 3-4 sztuki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Opcjonalnie - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Składniki