Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ziemniaczki podane w przyprawie curry, posypane prażonymi nerkowcami. Świetna przystawka lub pełnowartościowe danie. Słodkie ziemniaki to źródło cennych pierwiastków, a przy tym są niskie w skrobie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Ziemniaki myjemy pod ciepłą wodą, i oczyszczamy szorstką stroną gąbki (nie musimy usuwać skórki).
Następnie kroimy ziemniaki w łódeczki, coś na wzór frytek. Im cieńsze tym szybciej się upieką, im grubsze mogą wyjść surowe w środku.
W głębokim, szerokim garnku dodajemy ziemniaki a następnie polewamy olejem. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy. Starannie mieszamy, zwracając uwagę, aby ziemniaki były dobrze pokryte miksturą. Odstawiamy na bok, na jakieś 10-15 minut aby nam trochę przeszły. Ten czas wykorzystujemy na nagrzanie piekarnika - 220 stopni.
Piec przez 30 min. Podawać z duszonymi warzywami lub same jako frytki.