Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-ostra azjatycka sałatka z ogórków. Do jej przygotowania możecie wykorzystać zarówno ogórki szklarniowe, jak i gruntowe. Najlepiej pokroić je w cienkie plasterki lub paseczki, tak aby szybko przesiąkły sosem. Sałatka azjatycka może stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dań obiadowych.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 95
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 15
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 95
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 15
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
Ogórki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Dodaj sól. Składniki wymieszaj. Odstaw ogórki na około 15 minut na bok. Następnie odlej wodę.
Papryczkę chili pokrój na małe kawałeczki. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj ocet jabłkowy, cukier, chili w proszku i olej sezamowy. Składniki wymieszaj.
Ogórki polej sosem. Składniki wymieszaj. Na koniec azjatycką sałatkę oprósz ziarnami sezamu.