Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest cudownie orzeźwiająca!Owoce według uznania...
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 209
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 209
Składniki
Owoce przemyj.Arbuza przemyj ściereczką kuchenną.
Odkrój od arbuza część-tzw."kapelusik".Wydrąż czerwony miąższ z jego większej części i przełóż do miski.
Od większej części arbuza odkrój wzór(wzór według uznania).
Wydrąż pestki z owców pestkowanych.Obierz ze skórki jabłko i gruszkę itd przekrój na ćwiartki i wydrąż z nich środki.Obierz ze skórki banana i pomarańczę,oberwij z gałązek.
Pokrój większe owoce i włóż do miski.Mniejsze owoce jak np.czeresnie i winogrona włóż w całości lub przekrój na pó,przekrój cytrynę na pół.
Gdy owoce będą już w misce arbuzowej wyciśnij sok z cytryny.