Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cieciorka smażona na patelni, w aromatycznych przyprawach…
...ale pyszny.
Odsłon: 759
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 105
Polecam.
Odsłon: 653
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 394
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 208
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5162
...ale pyszny.
Odsłon: 759
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 105
Polecam.
Odsłon: 653
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 394
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 208
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5162
Składniki
Cieciorkę należy odsączyć po wyjęciu z puszki, powinna dokładnie odcieknąć na sitku.
Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy przyprawy (kumin, kardamon, ziele angielskie i sól) oraz odsączoną cieciorkę. Smażymy na średniej temperaturze 5-6 minut, aż cieciorka zarumieni się. Ściągamy z ognia.
Składniki sosu (ocet winny, skórka z cytryny, sok z cytryny, oliwa, cukier, czosnek, sól i pieprz) dokładnie mieszamy ze sobą.
W misce mieszamy pomidory, ogórka, cebulę, pietruszką oraz cieciorkę. Polewamy sosem.