Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus z kalafiora jak sama nazwa wskazuje nie powstaje z pszenicy jak klasyczna kasza kuskus. Mnóstwo pysznych i lekkich warzyw na talerzu.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Sos. Obrany czosnek przeciskam przez praskę i przekładam do słoika. Dodaję sok z cytryny, sól, oliwę. Zakręcam i mieszam składniki. Kalafiora obieram z liści i twardszych łodyg, potem porcjami szatkuję w malakserze. Jeśli nie masz malaksera, możesz zetrzeć kalafiora na tarce do warzyw. Ogórki, paprykę i cebulę obieram, kroję w kostkę. Kurkumę ścieram na tarce. Całą zieleninę kroję. W dużej misce mieszam poszatkowanego kalafiora z zieleniną, ogórkami, cebulą, kurkumą i papryką. Polewam sosem, i mieszam. Kuskus z kalafiora jak sałatka tabbouleh jest gotowa do podania. Ps. Ktoś wyjadł mi ogórki z miski, ale na pewno były....