Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurawina na zimno do słoików to smakowity dodatek do gorącej herbaty w chłodne dni. Dzięki zawartości dużej ilości witamin, zadba o naszą odporność gdy zawita zima. Tak przygotowana żurawina nie wymaga pasteryzacji jest bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 522
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 337
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 522
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 337
Składniki
Przebrane i opłukane owoce żurawiny miksujemy blenderem aby puściły sok, dodajemy cukier i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na jeden dzień.
Następnego dnia żurawinę z cukrem mieszamy, jej objętość się znacznie zwiększy ponieważ żurawina puści jeszcze więcej soku . Do wyparzonych słoiczków przekładamy żurawinę, zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce, nie pasteryzujemy.