Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zielone pomidory na zimę polecam
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Umyte pomidory kroję w ćwiartki odstawiam do kolejnej miski ścieram marchewkę drobno czosnek ,paprykę w paski zieleninę na drobno mieszam warzywa .Na dno każdego słoika daję na dno ziarna i goździki i układam warstwami ćwiartki pomidorów i warzywa gdy wszystkie słoiki napełnię do każdego 2 łyżki octu i idę gotować zalewę .
Składniki zalewy wodę, sól ,cukier zagotowuję i zalewam gorącą słoiki gdy zbraknie zalewy robię jeszcze porcie ,słoiki zakręcam i będziemy pasteryzować na mokro 10 do 15 minut od chwili zagotowania wody ,gorące słoiki po tym czasie wyjmuję i odwracam do góry dnem do całkowitego ostudzenia po dokładne wykonanie zapraszam na film