Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu zalewa, która nadaje ogórkom orientalny smak.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Ogórki (o których nie wspomniałam w liście składników) myję, obieram i tnę wzdłuż w ćwiartki. Na dno każdego słoika wrzucam kilka ziaren gorczycy, a następnie układam ogórki. Układam je pionowo i dość ciasno. Do każdego słoika wkładam plaster cebuli.
Do garnka wlewam wodę i ocet oraz wrzucam cukier, sól i curry. Od momentu zagotowania, całość gotuję przez około 5 minut. Zalewę wlewam do słoików. Słoiki szczelnie zamykam i pasteryzuję przez około 10 minut.