Wiosenne ogórki małosolne.

Wiosenne ogórki małosolne.
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Od dłuższgo czasu chodziły za mną takie ogóreczki.Wiem,że w nich jest tablica Mendelejewa,ale co tam...smaki zwyciężyły:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie,kilka razy ją zmieniać.
    Do umytych słoików na spód dac koperek i połowę obranego czosnku.
    Słoik napchać ogórkami dośc ciasno ,na wierzch dać pozostałe ząbki czosnku.

    Zagotować wodę ,na każdy litr dawać łyżkę soli,rozpuścić .
    Gorącą wodą zalewać ogórki i zakręcić.
    Odstawić w ciepłym miejscu na 3-4 dni,po tym czasie możemy się zajadać pysznymi ogóreczkami.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (9)

kucharka-amatorka 19 kwietnia
Nic tylko chrupać.
fafiatko 19 kwietnia
Cudowne! Chyba nie wytrzymam do sezonu!
KulinarnaChwila 20 kwietnia
Pyszotka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki