Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższgo czasu chodziły za mną takie ogóreczki.Wiem,że w nich jest tablica Mendelejewa,ale co tam...smaki zwyciężyły:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie,kilka razy ją zmieniać. Do umytych słoików na spód dac koperek i połowę obranego czosnku. Słoik napchać ogórkami dośc ciasno ,na wierzch dać pozostałe ząbki czosnku. Zagotować wodę ,na każdy litr dawać łyżkę soli,rozpuścić . Gorącą wodą zalewać ogórki i zakręcić. Odstawić w ciepłym miejscu na 3-4 dni,po tym czasie możemy się zajadać pysznymi ogóreczkami. Smacznego życzę!