Wegetariański pasztet z soczewicy

Wegetariański pasztet z soczewicy
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Doskonały wegetariański pasztet. Szczególnie polecam rodzicom małych dzieci oraz osobom, które chcą zrzucić zbędne kilogramy

Składniki

  • Soczewica czerwona 1 szklanka
  • Marchew 4 sztuki
  • Pietruszka 2 sztuki
  • Seler zwyczajny 1/4 sztuki
  • Jajo kurze 2 szt.
  • Cebula biała 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • Curry

Przygotowanie

  1. Soczewicę opłukać i ugotować. Gotujemy w proporcji 2 szklanki wody 1 szklanda soczewicy. Należy ją delikatnie rozgotować. Później odcedzić

  2. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce, albo zblendować. Połączyć warzywa z soczewicą i jajkami. Doprawić solą, pieprzem i curry.

  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć masę do blaszki. Piec przez godzinę w 180 stopniach. Po wyjęciu wyjąć pasztet z blaszki i ostudzić.

  4. Zapraszam do obejrzenia filmu gdzie krok po kroku pokazuję jak przygotować ten pasztet. Życzę smacznego!

Składniki
  • Soczewica czerwona 1 szklanka
  • Marchew 4 sztuki
  • Pietruszka 2 sztuki
  • Seler zwyczajny 1/4 sztuki
  • Jajo kurze 2 szt.
  • Cebula biała 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • Curry
Składniki