Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie do deserów i ciast jak znalazł.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 93
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 212
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 93
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 212
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Składniki
Wykonane: Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i osuszyć na ręczniku papierowym. Z wody i cukru ugotować syrop, włożyć truskawki wcześniej nasączone w spirytusie. Całość zagotować, zebrać pianę, odstawić na dwie godziny i ponownie zagotować przez 10 minut, po czym ponownie odstawić na 12 godzin. Następnie jeszcze raz zagotować przez 15 minut, odszumować i odstawić. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i na drugi dzień pasteryzować przez około 20 minut.