Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ma się swoje, to nie trzeba chodzić do sklepu. I zgodnie z tą zasadą pakuję szczaw do słoiczków. Półki w spiżarni udźwigną wszystko.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 712
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 219
Polecam.
Odsłon: 712
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Składniki
Szczaw dokładnie przebrać, oczyścić. Usunąć grubsze ogonki. Umyć liście i osuszyć. Można rozłożyć na ściereczce, ale łatwiej po prostu odwirować w suszarce do sałaty. Liście pokroić i zasypać solą. Na 300 g szczawiu łyżeczka soli. Pomieszać i zostawić na 15-20 min. Liście zmiękną i puszczą sok. Powkładać, a właściwie poupychać do słoiczków. Sok też dodać. Słoiczki i wieczka muszą być wyparzone. U mnie 300 g szczawiu wchodziło do słoiczka 250 ml. To jest dobra wielkość, porcja na zupę. Słoiczki pozakręcać i pasteryzować ok. 15 min. Pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia. Słoiczki opisać i przenieść do spiżarni.