Suszone wiśnie

Suszone wiśnie
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: emka74
Suszone wiśnie to idealny dodatek do ciast np. sernika (szczególnie dla osób, które nie przepadają za rodzynkami). Suszone wiśnie świetnie też smakują w musli. Polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Wiśnie dokładnie umyć i wydrylować.

  2. Blaszki do pieczenia wyłożyć pergaminem. Rozłożyć wiśnie - może być tylko jedna warstwa.

  3. Suszyć 2 godziny w temp. ok. 60 stopni. Następnie po przestygnięciu suszyć ponownie ok. 2 godzin.
    Co jakiś czas trzeba przemieszać (odwracać) owoce.
    Czas suszenia może się różnić - zależy od wielkości i soczystości owoców.

  4. Uwaga! Oczywiście owoce można również suszyć w elektrycznych suszarkach do żywności.

  5. Przechowywanie: w szczelnych pojemniczkach, w suchym pomieszczeniu.

Składniki
Składniki