Suszone pieczarki...dlaczego nie?

Suszone pieczarki...dlaczego nie?
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Pierwszy raz zasuszyłam pieczarki i powiem tak,zupka ma inny smak .jest to smak podobny do leśnych suszonych grzybków. Więc jeśli nie mamy tych leśnych zasuszonych,polecam ususzyć pieczarki ,do bigosu,na pierogi czy uszka..wigilijne:)

Składniki

  • Pieczarki u mnie 2,5 kg
  • suszarka bo to najważniejsze:)

Przygotowanie

  1. Pieczarek nie myjemy ,oczyścić z ciemnych stron i pokroić w plasterki około 1-1,5 cm
    Rozłożyć na pojemnikach suszarki i suszyć do całkowitego ich wysuszenia.
    Bardzo polecam ,zapach ich przypomina leśne grzyby ,smak w zupie zupełnie inny,dalej nie sprawdzałam,sądzę ,że nie pożałuję eksperymentu:)

Komentarze do przepisu (12)

GREGORHSPEED 05 listopada 2016
No właśnie...leśne się suszy, więc czemu nie pieczarki? Fajny pomysł, bo czasami kupi się za dużo ;) Wobec... Czytaj całość »
No właśnie...leśne się suszy, więc czemu nie pieczarki? Fajny pomysł, bo czasami kupi się za dużo ;) Wobec tego uruchamiamy suszarkę ;)
bellamozzarella 06 listopada 2016
pewnie sà bardziej aromatyczne niż świeżyny ;-) warto spròbować ;-)
bellamozzarella 06 listopada 2016
pewnie sà bardziej aromatyczne niż świerzyny ;-) warto sprœbować ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Pieczarki u mnie 2,5 kg
  • suszarka bo to najważniejsze:)
Składniki