Surówka z kapusty do słoików

Surówka z kapusty do słoików
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: amidalla
Przepis od sąsiadki:) Naprawdę pyszna!

Składniki

  • 1 kapusta biała (mała)
  • 2-3 marchwie
  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • Zalewa:
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka cukru
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki octu
  • 3 łyżeczki musztardy
  • Natka selera

Przygotowanie

  1. Warzywa poszatkować drobno.

  2. Składniki zalewy zagotować w rondelku. Gdy cukier się rozpuści i wszystko się zagotuje, wtedy zalewamy warzywa, mieszamy dokładnie i wkładamy do słoików. Zakręcamy i gotowe.

Komentarze do przepisu (17)

panka 15 sierpnia 2011
Czy słoiczki trzeba gotować , czy wystarcza gorąca zalewa? Fajna i szybka surówka :)
amidalla 15 sierpnia 2011
Właśnie nie trzeba pasteryzować i to jest w tym najlepsze, że szybko się ją robi:)
panka 15 sierpnia 2011
Mimo święta zrobiłam, pięknie apetycznie wygląda. Super że bez gotowania bo zachowa te apetyczne kolorki:)... Czytaj całość »
Mimo święta zrobiłam, pięknie apetycznie wygląda. Super że bez gotowania bo zachowa te apetyczne kolorki:) Dziękuję :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kapusta biała (mała)
  • 2-3 marchwie
  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • Zalewa:
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka cukru
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki octu
  • 3 łyżeczki musztardy
  • Natka selera
Składniki