Sos pomidorowy z patisona

Sos pomidorowy z patisona
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Pychota!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroiłam młode patisony.

  2. Wyszło mi 6 litrów.

  3. Dolałam do nich pół litra wody i je uparowałam pod przykryciem do miękkości. Zredukują się do trzech litrów. Dodałam dwa koncentraty pomidorowe, sól i zmalaksowałam.

  4. Sos jest przepyszny!

  5. Sas nalałam do słoików i dla pewności zapasteryzowałam 15 minut.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (18)

kuchmariola63 08 sierpnia 2019
Super sos,ale ja zamiast koncentratu dała bym kilka kilogramów pomidorów lima.
kucharka-amatorka 08 sierpnia 2019
Widzę, że poszłaś za ciosem. Skoro pierwszy pomysł z dynią się sprawdził, to dlaczego nie z patisonami?... Czytaj całość »
Widzę, że poszłaś za ciosem. Skoro pierwszy pomysł z dynią się sprawdził, to dlaczego nie z patisonami? Gratuluję!
bryssska 08 sierpnia 2019
Kolejny pyszny sos ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki