Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały napój na upalne dni, a także na zimę . Troszkę soku do szklanki uzupełniamy woda mineralną i napój gotowy
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 22
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2233
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1563
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 22
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2233
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1563
Składniki
Gałązki mięty umyć i włożyć do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 minut na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia w chłodne miejsce.
Jak wystygnie odcedzić i do wywaru dodać cukier i kwasek lub sok z cytryny. Gotować jeszcze 40 minut i gorący sok przelać do wyparzonych słoiczków, zakręcić i ustawić do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzacji soku.<br /> <br /> <br />