Sok z pigwy

Sok z pigwy
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
wspaniały aromatyczny sok w sam raz do herbaty na chłodne zimowe dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. z jabłuszek pigwy wydrążamy środek z pestkami.

  2. pigwę kroimy w paski, przekładamy do słoika i zasypujemy cukrem

  3. Gotowy powstały sok dolewamy do herbaty.

  4. Sok możemy zlać do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Wtedy bedziemy go mieć przez całą zimę

Komentarze do przepisu (7)

madzikcho 27 października 2011
A jakie proporcje (cukru do pigwy) ?
POMPOLINA 27 października 2011
na 1 kilogram obranych owoców daję 1 kilogram cukru
Konto usunięte 28 października 2011
Robiłam taki sok,jest wyśmienity i zawiera więcej witamin niż inne owoce czy soki dodawane do herbaty.I jest... Czytaj całość »
Robiłam taki sok,jest wyśmienity i zawiera więcej witamin niż inne owoce czy soki dodawane do herbaty.I jest bardzo smaczny,ja nie pateryzowałam,tylko przelałam do butelek i tak nic mu nie było przez zimę.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki