Sok z malin

Sok z malin
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
Kto raz spróbuje własnego nigdy nie wypije sklepowego.

Przygotowanie

  1. Maliny na dobę zasypałam cukrem. Ale uwaga, żeby nie zrobiło sie wino malinowe.

  2. Maliny wrzuciłam do sokownika, zasypałam cukrem i włączyłam pełen ogień. Sok wlewałam od razu do buteleczek. Ja lubię mniej słodki sok, ale można dodawać według gustu.
    W wersji bez sokownika, maliny z cukrem trzeba zmiękczyć w garze aż puszczą sok a potem go zlać- będzie mniej klarowny.

  3. Buteleczki dodatkowo zapasteryzowałam 15-20 minut.

    Pulpę można od razu nakładać do słoiczków jako dżem- zostaje sporo miąższu. Lub pulpę można wygotować i mieć dodatkowe soki.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (12)

kuchmariola63 20 sierpnia 2019
Zimą do herbatki jak znalazł :)
SlodkoSlodka83 20 sierpnia 2019
Najlepsze :-)
ErJot 20 sierpnia 2019
Gorąca woda z sokiem malinowym, herbata z sokiem malinowym albo... piwko z dodatkiem malinowego soku:) Zimą... Czytaj całość »
Gorąca woda z sokiem malinowym, herbata z sokiem malinowym albo... piwko z dodatkiem malinowego soku:) Zimą rozgrzewa, uzdrawia, relaksuje i przypomina lato:)Rewelacja:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki