Sok z czerwonej porzeczki

Sok z czerwonej porzeczki
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Kolejna porcja witaminy C

Składniki

Przygotowanie

  1. Zrobienie soku z porzeczki jest w sumie najszybsze z przetworów.
    Owoce umyłam, nie trzeba ich szypułkować.

  2. Porzeczki wrzuciłam do sokownika i zasypałam cukrem, teraz trzeba poczekać, aż sok spłynie. Proporcje cukru podałam pod mój gust, mało słodkie.

    W opcji bez sokownika trzeba porzeczki wrzucić do gara z niewielka ilością wody i je uparować, zasypać cukrem. a potem odcisnąć sok na sitku. Tylko, że wychodzi mniej klarowny.

  3. To co zostało w sokowniku przełożyłam do gara, zalałam wodą, dodałam cukier i zagotowałam. Z tego wyszły mi jeszcze cztery kompoty.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (22)

ElMar 29 lipca 2019
Sok z czerwonej porzeczki, jest bardzo smaczny:)
kuchmariola63 30 lipca 2019
Super soczek.
slodkisentyment 30 lipca 2019
Świetny, uwielbiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki