Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, bardzo smaczny sok z pomidorów lima.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 249
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 249
Składniki
Pomidory przepłukuję z zanieczyszczeń, kroję na mniejsze części i mielę w maszynce do mięsa przez wyciskacz soku. Przelewam do garnka emaliowanego, dodaję kwasek, sól, cukier. Gotuję około 1 godziny na niewielkim ogniu. Czas ten jest uzależniony od ilości wody w pomidorach. Wystarczy, że zredukuje się nam o 1/3. Taki właśnie przecier przelewam do słoików jako super soczek i pasteryzuję 10 min w temperaturze 100 stopni Celsjusza. Z podanej ilości pomidorów wyszło 3 słoiki 900 ml. Smacznego!!!