Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok malinowy ma w mojej domowej apteczne ważną rangę. Przydatny podczas jesienno-zimowych infekcji a także smaczny, aromatyczny dodatek do napojów i deserów.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 249
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 342
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 249
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 342
Składniki
Maliny przebrać bardzo dokładnie by ewentualnie usunąć nieproszonych gości takich jak małe pajączki. Nie myć, jeśli rosną w naszym ogrodzie, z dala od dróg. Umieścić w dużej misce i zasypać cukrem.. Odstawić na 2-3 godziny. Od czasu do czasu potrząsam miską by ułatwić rozpuszczenie cukru. Następnie na dno szerokiego garnka z grubym dnem wlać wodę i doprowadzić do zagotowania. Dopiero wtedy przełożyć maliny z cukrem. Zmniejszyć ogień i podgrzewać około pół godziny ale nie doprowadzić do zagotowania. Zestawić z ognia i wynieść w chłodne miejsce na całą noc.
Następnego dnia przelać przez sito a sok rozlać do niewielkich szklanych butelek. Pasteryzować 20 minut.