Smażone pomidory w oliwie

Smażone pomidory w oliwie
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Na zimę ,jak suszone w zalewie. Z podanego przepisu wychodzą 4 słoiki po 250 ml.

Składniki

  • 1 kg pomidorów
  • Swieża bazylia
  • Swieży tymianek
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • (opcjonalnie kilka małych cebulek)

Przygotowanie

  1. Pomidory wymyć ,pokroić w plasterki ,smażyć na oliwie z bazylią i tymiankiem (opcjonalnie dodać małe cebulki) ,dodać odrobinę soli i pieprzu. Smażyć do tej pory ,aż nadmiar płynu odparuje. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

  2. Przełożyć do słoików ,zalać gorącą oliwą z oliwek ,zakręcić i odstawić do ostudzenia słoików do góry dnem.

Komentarze do przepisu (4)

mironina 22 sierpnia 2014
a dziś wieczorem przygotuję właśnie takie pomidory, wyglądają wspaniale!
marysia11082 24 sierpnia 2014
A to ciekawe.
mironina 26 sierpnia 2014
wyszły super!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg pomidorów
  • Swieża bazylia
  • Swieży tymianek
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • (opcjonalnie kilka małych cebulek)
Składniki