Smaczna mizeria na zimę

Smaczna mizeria na zimę
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Nadchodzi sezon ogórkowy, więc czas na zapasy na zimę.

Składniki

  • Ogórek gruntowy 6 kg
  • Ocet 1 szklanka
  • olej 1 szklanka
  • Cebula biała 6 szt
  • Cukier 6 łyżek stołowych
  • Sól 3 łyżki stołowe
  • pieprz mielony 3 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Wykonanie: Ogórki młode poszatkować na cienkie plasterki z łupą i cebulą. Wsypać pieprz, sól, cukier, dodać olej i ocet i całość dokładnie wymieszać. Włożyć do dużego naczynia i zostawić na noc. Następnie nakładać do słoików zalać wytworzoną zalewą i pasteryzować 20 minut

Komentarze do przepisu (1)

elade 15 lipca 2016
Proste a w zimie jak znalazł!
Składniki
  • Ogórek gruntowy 6 kg
  • Ocet 1 szklanka
  • olej 1 szklanka
  • Cebula biała 6 szt
  • Cukier 6 łyżek stołowych
  • Sól 3 łyżki stołowe
  • pieprz mielony 3 łyżeczki
Składniki