Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki do sałatek i surówek na zimę.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36075
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36075
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować i pokroić na połówki, zaś seler pokroić na kawałki. Z podanych składników zagotować zalewę mieszając do rozpuszczenia cukru. Śliwki włożyć do gorącej zalewy i gotować na małym ogniu przez 10 minut. Następnie śliwki wyjąć z zalewy, włożyć na przemian z selerem do wyparzonych słoików. Do przestudzonej zalewy wsypać gorczycę i zalać śliwki w słoikach, szczelnie zamknąć. Pasteryzować na małym ogniu przez 15 minut.