Śliwki w occie

Śliwki w occie
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: renka
Uwielbiane przez moją rodzinę,można dodać je do sałatek lub jako dodatek do obiadu.ładnie się prezentują na stole z ogonkami.

Składniki

Przygotowanie

  1. Śliwki umyć,każdą nakłuć widelcem czterokrotnie.Nałożyć do słoików i zalać gorącą zalewą.

  2. Powtarzać to 3 dni pod rząd czyli odlać ze słoików zalewę do garnka zagotować zalać ponownie śliwki i tak 3 razy.Po tym czasie mogą stać do następnych śliwek (rok) ale myślę ,że zostaną zjedzone dużo wcześniej.

Komentarze do przepisu (13)

irma 14 września 2013
Nigdy nie robiłam takich śliwek, ba nawet nie próbowałam. Przepis do wykorzystania :))
Ewaaa 14 września 2013
Renko, tego szukałam, super ! :) wielgaśny kciuk !
babciaaneczka 14 września 2013
Zawsze robię takie śliwki na zimę, wykorzystuję, podobnie jak Ty, do sałatek, ale
świetne są też do... Czytaj całość »
Zawsze robię takie śliwki na zimę, wykorzystuję, podobnie jak Ty, do sałatek, ale
świetne są też do śledzi, zarówno tych w occie,
oleju jak też w majonezie. Pokrojone na "ośmiornice" pięknie dekorują półmiski. Są więc bardzo uniwersalne. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki