Sałatka z zielonych pomidorów

Sałatka z zielonych pomidorów
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Przepis odświeżony ze starego zeszytu, polecam :)

Przygotowanie

  1. Umyte zielone pomidory pokroić w plasterki i posypać 2 łyżkami soli. Dodać do pomidorów pokrojoną w krążki cebulę, potrząsnąć naczyniem i pozostawić pod przykryciem na 10-12 godzin.

  2. Paprykę pokroić w cienkie krążki lub paski . Układać w słojach na przemian pomidory z cebulą i paprykę.
    Można dodać do każdego słoja po 2 ziela angielskie i ziarna pieprzu i liść laurowy.

  3. Zagotować wodę z cukrem i octem. Gorącą zalewą napełnić słoiki do wysokości 3/4 , zamknąć i pasteryzować 15-20 minut.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 29 września
Pyszotka :)
fafiatko 30 września
Kiedyś jadłam podobna ale prostsza, ta musi być jeszcze smaczniejsza!
Składniki