Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatek na zimę nigdy dość
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 287
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 793
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 915
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 287
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 793
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 915
Składniki
1. papryke czyścimy z nasion, kroimy w kostkę lub paski, cebulę obieramy kroimy w półplastry, papryke i cebulę zasypujemy łyzką soli, odstawiamy na 90 min, 2. marchew obieramy, kroimy w plastry, gotujemy w lekko osolonej wodzie 3 min, odcedzamy, 3. pieczarki obieramy, kroimy, gotujemy w lekko zakwaszonej i osolonej wodzie ok 5 min, odcedzamy, 4. paprykę i cebule odciskamy z soku, mieszamy z marchewka i pieczarkami, 5. zagotować wodę na zalewę, dodać po kilka ziaren ziela i pieprzu oraz 2-3 liscie laurowe, dodać cukier chwilę pogotować, na koniec wlać ocet, 6. sałatkę zalać zalewą, odstawić na 30 min, spróbować, w razie donieczności doprawic, nakładać do słoików, zalać łyżeczką oleju, pasteryzować 15 min, smacznego