Sałatka z ogórków z orientalną nutką.

Sałatka z ogórków z orientalną nutką.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Majala
Sałatka z ogórków z kapustą, cebulą i marchwią, z dodatkiem imbiru, czosnku i chili.

Składniki

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroić w pasterki, cebulę w piórka . Imbir, chrzan, czosnek i chili pokroić drobno. Dodać sól i wymieszać. Odstawić na dobę i kilka razy przemieszać.

  2. Ugotować zaprawę z octu jabłkowego, cukru i przypraw, Pozostawić do wystygnięcia i nabrania mocy. Przez sitko wlać do warzyw, których nie należy odsączać.
    Wymieszać i pozostawić na kilka godzin w zalewie,

  3. Warzywa odsączyć na sitku nad drugim naczyniem i wkładać ściśle do wyparzonych słoików. Zalać zalewą i olejem. Zamknąć słoiki i pasteryzować 15 minut od zagotowania na zmniejszonym ogniu.

Składniki
Składniki