Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 418
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 418
Składniki
1. ogórki pokroić w plasterki, większe w półplasterki, zasypać solą, odstawić na 2 godz, do puszczenia soku, 2. cukinię pokroić wzdłuż na ćwiartki, następnie na plasterki, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w paski, cebulę i czosnek w plasterki, 3. ogórki odcisnąć z nadmiaru soku, dodać pozostałe składniki sałatki, wymieszać, 4. składniki zalewy wymieszać, zagotować, przestudzić, zalać sałatkę, odstawić na 30 , spróbować, gdyby była mało słona dosolić, 5. sałatkę nakładać do wyparzonych słoików, pasteryzować 15-20 min, zależnie od wielkości słoików, do jedzenia gotowa po kilku dniach, smacznego