Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to pozycja obowiązkowa wśród przetworów na zimę...
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Buraki ugotować w całości, ostudzić, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka.
W dużym garnku zagotować ocet z olejem, cukrem i przyprawami. Wrzucić pokrojoną paprykę i cebulę, gotować 5-7 minut. Następnie dodać buraki i gotować kolejne kilka minut.
Do czystych słoików nakładać gorącą sałatkę, szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem, zostawić do ostygnięcia.