Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
1. Obierz, umyj i poszatkuj kapustę. 2. Przełóż do miski i oprósz ją warstwowo solą (4 łyżki). 3. Odstaw na 4 godz. (międzyczasie można wymieszać). 4. Cebulę pokrój w półplastry i również posól (mniej soli). 5. również odstaw na 4 godziny. 6. Pokrój paprykę w małe kawałki, marchew i ogórki w talarki.
7. Po 4 godz. wyciśnij kapustę i cebulę z soku (wylej go). 8. Wymieszaj z warzywami. 9. Przygotuj zalewę. 10. Gorącą zalewę wlej do sałatki i wymieszaj. 11. Do każdego słoika włożyć przyprawy. 12. Włóż sałatkę do słoików i dobrze ubij (aż puści sok, który ją zakryje). 13. Pasteryzuj 20 min.