Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo kolorowa, bardzo warzywna i pięknie się prezentuje na stole. Może być jako dodatek do dania główne albo jako dodatek do kanapek, ja osobiście polecam ten drugi wariant. Będzie jak znalazł na sezon.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 137
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 137
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy przez 5 minut. Fasolkę kroimy n mniejsze kawałki i również obgotowujemy 5 minut.
Ogórki kroimy w ćwiartki.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy ja w paski.
Cebule szatkujemy w piórka.
Warzywa dokładnie mieszamy i zalewamy je 9 szklankami wody i 1 szklanką soli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 4 godziny.
Składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy. Warzywa dokładnie odsączamy, zalewamy zalewą, dokładnie mieszamy.
Wkładamy do słoików.
Pasteryzujemy 15 minut. Po ugotowaniu słoiki obracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!