Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę do słoików z ogórków i papryki w delikatnej zalewie z oleju i octu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ogórki i cebulę obieramy. Ogórki kroimy w plasterki a paprykę i cebulę w paski. Mieszamy warzywa i posypujemy solą. Odstawiamy na bok. Składniki na zalewę mieszamy i zagotowujemy. Słoiki myjemy, wyparzamy, wypełniamy odcedzonymi warzywami i uzupełniamy zalewą. Porządnie zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy we wrzącej wodzie przez 20 minut. Wyjmujemy, w razie potrzeby dokręcamy słoiki i stawiamy na podkładce lub desce (aby ochronić blat kuchenny przed ewentualnym zniszczeniem) do góry dnem. Kiedy sałatka całkowicie wystygnie, słoiczki przekładamy do ciemnego pomieszczenia.